УШНИ МАРКИ ЗА ИДЕНТИФИКАЦИЯ НА ГОВЕДА /ЕПЖ/

  • Комплект –два броя  ушни марки за първоначална идентификация на ЕПЖ
  • Лазерно надписани ушни марки за подмяна – заместваща идентификация на ЕПЖ

Модел: Флексо Плус G/D (FlexoPlus G/D)

Код на търговеца:  36

Произход: Германия

Характеристика: Комплект ушна марка за маркиране на едри преживни животни, състояща се от две части с шип – усилен пробивен връх, мярка „G“ /мъжка част/ с размери 63 мм x 57 мм и две части с отвор, мярка  „D“ /женска част/ с  размери  78 мм x 57 мм.

При правилно поставяне и използване на ушната марка се гарантира не отделящо закрепване към ухото на животното, като двете части се движат свободно една около друга. Веднъж поставена, ушната марка не може да се използва повторно и не вреди на животното.

Ние препоръчваме поставянето да се извършва с Универсални клещи на Кейсли Интернешънъл ООД, който са специално разработени, за да се получи чиста рана с възможно най-малко болка. При използване на тези клещи Ви даваме гаранция от 30 дни, считано от датата на получаването им.

Четирите части на един комплект ушни марки -две еднакви ушни марки за едно животно- се доставят окомплектовани. Те са жълти на цвят и  лазерно надписани съгласно изискванията.

Пробивната част има усилен контурен връх, който  намалява риска от проблеми с инфекции и изгубване на ушната марка, тъй като при поставянето на ушната марка се постига чисто щанцован отвор, а това благоприятства зарастването на раната. Механичната конструкция и материалът на червения затвор са сравними с плъзгащия лагер на електромотора. Система на поставяне:

  1. Предварително перфориране на ухото с твърдия и много остър връх
  2. Абсолютно фиксиране на ухото: след предварителното перфориране усиленият контурен връх продължава де се натиска през тъканта на ухото.
  3. Щанцоване’ на отвора на ухото: накрая  режещият затварящ пръстен на усиления контурен връх срязва чрез противонатиск върху стабилизирания отвор на перфорираната част кръгъл отвор в ухото, така че шипът на ушната марка Флексо Плус (FlexoPlus) има достатъчно място за свободно движение


Продуктът съответства на всички европейски  и национални стандарти и нормативните изисквания  за този вид идентификационни средства.